Осінній прекрасний Стамбул! (ТУРИСТИЧНА ПРОГРАМА)

Вартість:
від 248€
Тривалість:
5 ноч/ 6 днів
Харчування:
сніданки
Транспорт:
автобус
Дати туру:
03.10 - 08.10.2023

Маршрут: Львів (Тернопіль, Іван-Франківськ, Чернівці) – Стамбул – Львів

Програма туру:

1 день
  • Виїзди відбуваються з наступних міст:
    Львівська обл.: Львів (06:00), Золочів (07:00)

    Тернопільська обл.: Зборів (08:00), Тернопіль (08:30), Теребовля (09:00), Чортків (09:30),  Заліщики (10:30);

    Івано-Франківська обл.: Івано-Франківськ (08:30)

    Чернівецька обл.: Чернівці (11:30).

  • Виїзд з України. Перетин румунського кордону. Переїзд в Туреччину.
2 день

СТАМБУЛ/ КОНСТАНТИНОПОЛЬ

Прибуття в Стамбул (орієнтовно о 15:00). Поселення в готель.

Стамбул розташований на берегах Босфорської протоки між Чорним, Егейським та Мармуровим морем. Це унікальне місто, яке об’єднує два континенти та дві цивілізації – Європу та Азію. Стамбул дбайливо зберігає в собі спадщину Римської, Візантійської та Османської імперії. Чотири дні в цьому місті подарують вам незабутні враження від відвідування храму Святої Софії, Блакитної мечеті, палацу Топкапи, найбільшої мечеті Стамбулу – Чамлиджа, Церкви Святої Ірини, Гранд базару, могили Роксолани, Храму Святого Георгія – резиденції Вселенського Патріарха та інших пам’ятних місць.

Пересування по місту громадським транспортом!  
Розпочнемо з Екскурсії “Константинополь – загадки минулого” 

Під час цієї екскурсії ми побачимо найбільш визначні пам’ятки колись християнського міста – Константинополя. Відвідаємо Блакитну Мечеть – Мечеть була побудована в XVII столітті прямо навпроти Софійського храму за наказом султана Ахмеда I. Завдяки 260 вітражним вікнам, відчувається простір і велич мечеті. Також, завдяки унікальному розташуванню вікон створюється враження, ніби купол підвішений в повітрі. Єдина мечеть з 6 мінаретами в Туреччині. Блакитна мечеть є одним із символів міста. Римський Іподром – Після того як місто стало частиною Римської імперії, імператор Септимій Север побудував великий Іподром в III столітті для розваги народу, де проводилися гонки колісниць, гладіаторських боїв і цирків, як в Колізеї в Римі. Місткість іподрому становила близько 100 тис осіб.
Також, під час екскурсії, ми побачимо Ая Софію – найвеличнішу архітектурну пам’ятку візантійської архітектури, Церкву Святої Ірини, Бані Роксолани та завітаємо на Гранд Базар.

У вільний час запрошуємо відвідати:

Ая-Софія  (12€ ) та Цистерну Базиліка (12€ )

Церква-музей Ая-Софія визнана одним з найвеличніших шедеврів візантійської архітектури, а також є одним з найбільших храмів у світі. Інтер’єр споруди, прикрашений колонами з кольорового мармуру, покриті гарною мозаїкою та чарівною керамікою стелі та стіни просто заворожують. Все тут захоплює та притягує відвідувачів.

Цистерна Базиліка – одне з найбільших і добре збережених древніх підземних водосховищ Константинополя, зовні схоже на палацовий комплекс. Тут зберігався резерв питної води на випадок посухи або облоги міста. Вода доставляється водогонами і акведуками з джерел Белградського лісу, за 19 км. на північ від міста.

Завершити перший день знайомства зі Стамбулом рекомендуємо морською прогулянкою на кораблику по Босфору (55€ -з алкоголем / 45€-без алкоголю)

Фешенебельні вілли району Бебек, помпезні палаци османських правителів, розкішні сучасні готелі і ресторани на берегах протоки, голоси муедзинів, які доносяться з мінаретів відомих мечетей Сулейманіє і Ортакей, свіжий морський бриз одного з найбільших міст в історії людства – це лише частина того, що вас очікує.
Дивлячись на Стамбул з корабля, який проносить вас по Босфору, можна побачити те, чого не видно з берега, відчути атмосферу справжнього східного колориту з нотками європейської стриманості і азіатського шуму мегаполісу.

Під час цього круїзу з вечерею по нічному Босфору ви зможете спробувати одні з найбільш вишуканих страв місцевої традиційної кухні.

Пропливаючи по азіатському і європейському узбережжях протоки, ви зможете помилуватися чудовим видом на Стамбул і його визначні пам’ятки, включаючи палац Долмабахче, Чираган-Палас, фортецю Румелі, Босфорський міст і ін.

Це один найнезабутніших способів чудово провести вечір в Стамбулі.

Повернення в готель, ночівля в готелі.

3 день
  • СТАМБУЛ / КОНСТАНТИНОПОЛЬ

    Сніданок в готелі.

    Вирушаємо на екскурсію Сулейман і Роксолана – Золотий Вік” 

    Один з семи стамбульських пагорбів прикрашає приголомшлива будова, справжній шедевр османської архітектури – мечеть Сулеймана, побудована в XVI столітті знаменитим зодчим Синаном. Пролетіли століття, але мечеть досі приголомшує своєю пишністю. На кладовищі, позаду мечеті, побудований унікальний мавзолей, який Сулейман Пишний наказав спорудити після смерті своєї коханої дружини, Хюрем, яку в Європі звали Роксоланою. Єдина в Туреччині гробниця, збудована в честь жінки. Це – наша легендарна Роксолана.

    Продовжуємо знайомство зі Стамбулом автобусною екскурсією. Ми відвідаємо традиційний єврейський квартал – Балат, резиденцію Вселенського Патріарха – храм Святого Георгія та найбільшу мечеть Стамбулу – Чамлиджа.

    Вільний час.

    У вільний час пропонуємо відвідати:

    Палац Долмабахче (13€  + вх. кв 15€)

    Палац Долмабахче, елегантний палац на берегах Босфору, є однією з найбільш пишних споруд Османської імперії 19 століття.

    Розкішний палац Долмабахче, найбільш «нетурецький» з монарших резиденцій в Стамбулі, був створений для того, щоб позмагатися в помпезності з кращими палацами європейських правителів. Султану Абдул-Меджиду цей зухвалий задум вдався з великим успіхом – блискучий стиль бароко – прикрашає береги Босфор       

    Ночівля в готелі.


4 день
  • СТАМБУЛ / КОНСТАНТИНОПОЛЬ

    Сніданок в готелі. Вільний час.

    Рекомендуємо відвідати:

     Палац Топкапи – (15€+вх кв. 29€)

    Це одна з найвідоміших пам’яток Стамбулу та один з найбільш відвідуваних музеїв Туреччини – Топкапи, який майже вдвічі більший від Ватикану.

    Площа палацу Топкапи – 700 тисяч квадратних метрів, що просто потопають у розкоші. Його почали будувати 1475 року. І цілих 400 років він був резиденцією багатьох турецьких султанів. А ще його стіни бачили історію кохання султана Сулеймана та нашої українки Роксолани.

    Після того, як на екрани вийшов серіал “Величне століття” відвідувачів у палаці  побільшало у рази. Адже  більшість епізодів знімали саме тут.

     Єгипетський базар – (9€)

    Єгипетський базар або Базар Спецій – це знакове місце, де має побувати кожен турист, що відвідує Туреччину. Базар побудовано в середині VII століття і назаваний так через те, що індійські прянощі та бавовна надходили в місто саме через Єгипет. Тут можна купити не лише прянощі, але й східні солодощі, цілющі трави, місцеві делікатеси, посуд, парфумерію, косметику, текстиль та ін.

    Ночівля в готелі.

5 день
  • СТАМБУЛ / КОНСТАНТИНОПОЛЬСніданок в готелі. Звільнення номерів.Запрошуємо Вас на пішохідну оглядову екскурсію «Шарм Стамбулу» (16€). Шарм Стамбулу неможливо сплутати з жодним іншим містом. Величний та контрастний кожного дня він відкривається з іншого боку… На екскурсії ми побуваємо на площі Таксім, що вважається серцем сучасного Стамбулу. Від неї відходить вулиця Істікляль – головна та найпопулярніша пішохідна вулиця міста, що не буває пустою в будь-яку пору року та доби. Тут знаходяться модні ресторани та бари, бутіки відомих марок та популярні нічні клуби, саме по ній курсує яскравий червоний трамвайчик або, як його ще називають, Nostalgic Tram. По Істікляль ми направимось в сторону бухти Золотий Ріг та кварталу Галата, де над вечірнім містом височіє найвища точка Стамбулу й одна з найстаріших його пам’яток – Галатська вежа. І на завершення завітаємо в район Каракей, з його численними вуличками, та популярними серед стамбульської молоді креативними кафе і барами.

    Переїзд в Україну.

6 день

УКРАЇНА

Прибуття в Україну (Щоб зорієнтуватися в годині прибуття до свого міста для прикладу наводимо тільки м. Тернопіль. Відштовхуючись від цього кожен сам в індивідуальному порядку може прорахувати годину прибуття в потрібне Вам місто. Отож, повернення у Тернопіль в даній програмі орієнтовно о 20.00).

До вартості входить:
-переїзд комфортабельним автобусом єврокласу по всьому маршруту
-супровід керівника групи
-проживання в готелях/пансіонах 3* або 4*
-сніданки після ночівель в готелі
- медичне страхування
- турпакет з екскурсіями:
- автобусна екскурсія
- екскурсія Константинополь - загадки минулого
- екскурсія Сулейман і Роксолана - Золотий Вік
Додаткова інформація та послуги:
- особисті витрати

Пільгова ціна для дітей до 12 років вказана в кожному факультативі через скісну риску - "/".