Полювання за полярним сяйвом на Лофотенах

Вартість:
від 800 €
Тривалість:
7 ноч/8 днів
Дати туру:
під запит
Активність туру:

Маршрут: Норвегія

Опис:
Лофотенські острови, на півночі Норвегії, одне з найкращих місць для полювання за полярним сяйвом. Мальовничі фіорди, стрімкі скелясті вершини, піщані пляжі поміж неприступних гір, все це створює красиві декорації, щоб щовечора ловити зелені вогні аврори на небі.

За що ми любимо цей тур?
Полювання на полярне сяйво
Легкі 2-3 годинні прогулянки по горах
Широкі піщані тропічні пляжі за полярним колом
Мальовничі норвезькі села з різнокольоровими будинками
Рейнефйорд - один з найгарніших фіордів Норвегії

Програма туру:

1 день

Зустрічаємось в Bodø, містечку на півночі Норвегії, звідки на паромі пливемо на лофотенські острови. Там нас вже чекає машина з водієм.  Поселяємось в затишному рорбу — традиційному норвезькому риболовецькому будинку посеред води.

Якщо небо буде безхмарне небо і достатньо сильна сонячна активність, то у нас буде шанс побачити полярне сяйво уже в перший вечір.

2 день

За бажанням їдемо на ранкову риболовлю з вуйком Роні. Саме в березні період міграції  тріски, тому улов гарантований абсолютно для всіх. Поки що наш рекорд 32 кг риби за 3 години.

Після риболовлі поїдемо досліджувати широчезні лофотенські пляжі і мальовничі вузенькі автомобільні мости, які сполучаються між собою різні частини острова. Щоб зробити день ще цікавішим, піднімемось на сусідню гріку. Всього лиш 200 метрів вгору і ми отримаємо незабутній краєвид, який однозначно вартує потрачених зусиль!

На вечір у нас в планах пошук полярного сяйва. Для цього ми поїдемо на один з наймальовничіших пляжів архіпелагу, неподалік від нашого дому.

3 день

Зранку попливемо на катері по Рейнефйорду, одному з найгарніших місць не лише лофотенських островів, але й всієї Норвегії. Нас чекає легка прогулянка до прихованого безлюдного пляжу, затиснутого поміж височезних скель.

В другій половині дня погуляємо по Рейне − найгарнішому і найвідомішому селищі архіпелагу, а під кінець дня проїдемось до села з лаконічною назвою Å. Крім своєї лаконічної назви, воно також є останнім селом островів. Далі дороги нема.

Якщо прогнози будуть хороші, тоді увечері відправимось на полювання за полярним сяйвом на одну секретну локацію. Там нам завжди щастить із авророю!

4 день

Після сніданку їдемо в Рамберг, містечко неподалік з широчезним міським пляжем і гарненькими різнокольоровими будинками. Якщо потрапимо на відплив, то ми ще й пройдемось пішки до острова посеред гавані.

Щоб день був ще цікавішим і насиченішим, ми пройдемось в легкий 2-годинний трек на гірку з прекрасною панорамою на сусідні острови, затоки і моря. Вау ефект гарантований.

Перед самим заходом сонця у нас запланована легенька прогулянка по старій автомобільній дорозі попри скелю вздовж океану.

Ну а полярне сяйво будемо ловити на новій локації.

5 день

Після сніданку, усі хто хоче, може поїхати на один з наймальовничіших прихованих пляжів островів. Але щоб потрапити на цей пляж, доведеться трохи попотіти. 2-3 години в дві сторони і пара сотня метрів вгору-вниз гарантована.

Ті ж, хто не поїде на пляж, можуть насолодитись довгим розслабленим ранком в нашому затишному домі посеред води чи прогулятись по селищі.

По обіді, усі разом вирушаємо в Нусфьорд – найстаріше селище Лофотен.

Закінчимо день на серфінгістський пляж Унштад. Він відомий не тільки своїми унікальними краєвидами, але й постійними вітрами і гарними хвилями, які приваблюють серфінгістів зі всього світу. Навіть узимку! На цьому ж таки пляжі залишимось, щоб спробувати зловити полярне сяйво.

6 день

На північ! В планах на цей день добратись до Сволвера, найбільшого міста архіпелагу.

Але щоб не сидіти весь день в машині у нас в планах ще декілька цікавих атракцій.

Ми відвідаємо знамените містечко Хеннінгсвер. Саме тут знаходиться один з найвідоміших футбольних стадіонів світу, який займає майже весь острів. Треба сказати, крім стадіону, в містечку є на що подивитись: старі будинки, гавань переповнена яхтами і риболовецькими суднами, сувенірні магазини.

Також піднімемось на гору висотою 368 метрів. Не багато, правда? Зате з її вершини, видно усі навколишні острови, десятки піщаних пляжів, затоки, моря.

Ну і що за день без пошуків полярного сяйва? Якщо погода буде дозволяти і сонячна активність буде достатньо сильна, за бажанням поїдемо в Рейне і спробуємо зловити Аврору на фоні рорбу – традиційних норвезьких будинків.

7 день

Зранку виселяємось з нашого будиночку і їдемо зустрічати світанок неподалік від Рейне. Саме там знаходяться класичні краєвиди лофотенських островів.

На паромі відправляємось в Bodø де заночуємо ще одну ніч.

8 день

Наступного дня після обіду вилітаємо додому.

До вартості входить:
паром з Bodø на Лофотенські о-ви і назад
катер по Рейнефйорду
сім ночей у затишному рорбу
транспорт з водієм
групове спорядження (рації, газ, jetboil)
послуги гіда і фотографа
Додаткові послуги:
добирання до Bodø
риболовля (~60€)
харчування (готуємо самостійно)
страховка