О Рим, ти цілий світ! + термали!

Вартість:
від 165 €
Тривалість:
5 ноч/ 6 днів
Харчування:
сніданки
Транспорт:
автобус
Дати туру:
ЩОСУБОТИ!

Маршрут: Львів - Будапешт - Відень - Флоренція - Рим - Венеція – Будапешт - Егерсалок - Егер - Львів

Програма туру:

1 день

08:00 Збір групи на ж/д вокзалі м. Львів.
08:30 Виїзд зі Львова.
~ 12:00 Можливість приєднатися до групи по маршруту.
Переїзд на україно-угорський кордон.

Угорщина – країна з багатющою, унікальною історією. Розташована в самому центрі Європи.
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір: 

Пішохідна екскурсія “Незвіданий Будапешт” (13€). Під час екскурсії ми зможемо побачити дивовижну архітектуру одного з кварталів міста, пройтися по його містичним місцям, по таємних вуличках і побачити той самий «незвіданий» Будапешт. Ми побачимо дивовижні будівлі і історичні місця: Парламент, набережну бронзового взуття, Площу Свободи, Собор св. Іштвана, пам’ятник Імре Надю, кафе Джерба, вул. Ваца, Площа Верешмарті, Синагога Дохань, Єврейський квартал.
Пройшовшись по цьому маршруту Ви отримаєте незабутні емоції і враження. Все це формує унікальний образ цього величного міста, що нагадує великий музей, повний чудес і незвіданих таємниць.
Прогулянка по Дунаю на кораблику (20 €, безлімітне шампанське (при групі не менше 30 чол.)) – під час екскурсії перед Вами відкриється панорама, яка вважається частиною Всесвітньої культурної спадщини: 9 мостів через Дунай, фортечна гора з Королівським палацом, а також набережна у святковій ілюмінації.
Розміщення в готелі.
Ночівля.

2 день

Сніданок.
08:00 Переїзд до Відня.
«Відень – столиця розкоші» (15€). Екскурсія по місту «Розкішний Відень» – столицю блискучої імперії, місто палаців і величних площ, мальовничих вуличок і численних скверів. Відень – стародавнє місто з гучним ім’ям, яке пробуджує мрії. Тут творили великі композитори: Бетховен, Моцарт, Гайдн, Штраус. Тут завжди звучить вальс, а знамениті віденські бали похитнули вже не одне покоління людей. Відень…пишний і помпезний, легковажний і веселий… І всі ці епітети абсолютно справедливо підходять до одного з найкрасивіших міст світу. Відень різноманітний та багатогранний, і кожен обрис, кожна грань – прекрасні. Під час пішохідної екскурсії Ви побачите дивовижні площі Марії Терезії, музеї, Площу Героїв, зимову резиденцію Габсбургів – палац Хофбург, Королівські конюшні, собор Петра і Павла, диво середньовічної архітектури – катедральний собор Св. Стефана, Віденську Оперу.

У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:

«Легенди Відня» (13€) – це прогулянка по вузьких середньовічних вуличках міста, які оповиті легендами. Початок у Собору св. Стефана – легенди, які пов’язані з Собором, також будинок, в якому проживав знаменитий австр. композитор – В. А. Моцарт, далі можна побачити будинок, де відображена фреска 16 в., на якій корова грає в шахи, і потім на вул. Шойнлатернегассе – легенда про Василіска, далі побачимо затишний дворик монастиря св. Хреста, грецький квартал і музиканта Августина, грецьку Церква, єврейський квартал, і закінчується екскурсія біля танцюючого годинника – ANKER UHR.
Музичний Відень (13€, додатково оплачується вхідний квиток).
На вулиці Домгассе №5 знаходиться єдина з дюжини віденських квартир Моцарта, яка збереглась по сьогоднішній день. У Будинку Моцарта композитор проживав з 1784 по 1787 рр.Вольфганг Амадей провів тут мабуть свої найщасливіші роки. У всякому разі ні в жодній іншій квартирі він не жив так довго, як тут.Тепер на чотирьох поверхах будинку розміщується музей великого класика.А далі ми пройдемо з вами в Віденську Державну Оперу “Haus am Ring”. Без сумніву – один з найзначніших оперних театрів світу.Погляд за куліси віденської Державної опери, найбільшого репертуарного театру світу, розкриє багато, що зазвичай залишається прихованим від очей вечірнього відвідувача опери. Екскурсія дозволить дізнатися багато цікавої інформації про історію театру, його архітектуру та роботу опери.
Золота скарбниця Габсбургів (дорослі 11 €, діти до 11.99 років 5 €. вх.квитки оплачуються додатково) – музей, який без сумніву можна назвати одним з кращих в світі зборів християнських реліквій. Він знаходиться в палаці Хофбург – місце перебування австрійського імператорського двору…
Вільний час.
Нічний переїзд до Флоренції.

3 день

Прибуття в Італію… країну контрастів, натхнення, любові … Як казав відомий італійський композитор Джузеппе Верді: «Можеш забрати собі весь світ, але залиш мені Італію» …

Флоренція… (УВАГА! Пересування по місту здійснюється громадським транспортом! Квиток оплачується додатково).
Вас чекає перше знайомство зі столицею Тоскани.
Під час екскурсії по Флоренції (~ 2 год.) Ви дізнаєтеся факти і секрети більш ніж двотисячолітньої історії міста, від заснування в епоху Римської імперії до найважливіших подій 15-го століття і наступних століть. Архітектурна трійця Домського Собору, Баптістерія з його «Брамою Раю» і Дзвіницею Джотто вразить Вас своєю монументальністю і пишністю. Старий Палац – символ міської влади, лоджія ланчі – музей скульптури під відкритим небом, Старий Міст зі своєю сімсотрічний історією, все це стане передмовою до теми історії міста і його скарбів.
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
Вільний час або додаткові екскурсії:”Шедеври назавжди” (25 € + вх. квиток ~ 2 год.). Галерея Уфіцці – це один з найстаріших музеїв в світі і серце культурної спадщини Італії. Джотто, Боттічеллі, Леонардо да Вінчі, Рафаель, Мікеланджело (саме в Уффіці зберігається знамените тондо із зображенням Святого сімейства – єдиний великий живописний твір шаленого скульптора поза Сикстинської капели), Караваджо, Тіциан … Імена, що примушують завмирати в солодкому передчутті серця цінителів прекрасного. Не кажучи вже про чудові зразки мистецтва Античності, а також творах (кращих творах!) художників французьких, німецьких голландських, фламандських… Кращі художники, кращі твори.
“Подорож у середньовіччя  – місто Сієна” (35 € ~ 6год.). Сієна – одне з найкрасивіших міст Італії, що зберегло на своїх вузьких вуличках середньовічний дух і входить до списку Всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. Кажуть, що всю красу Сієни можна по-справжньому оцінити тільки через кілька днів після того, як ви в ній побували. Спогади спливають трохи пізніше: спочатку Пьяцца дель Кампо з ратушею і вежею, потім Сієнський собор, баптистерій і все інше… А може, найяскравіше в пам’яті залишається особливий колір її фасадів і дахів, колір цих земель, який виділяє Сієну з усіх інших міст і дозволяє легко перенестися в середні віки – настільки все тут здається недоторканим з тих часів.
«Загадкова Піза» (дор. 35 €, діти до 11,99 років 25 €). Місто Піза – одна з прекрасних перлин регіону Тоскана – у багатьох туристів асоціюється, в першу чергу, з відомою в усьому світі «падаючою вежею». Зрозуміло, ця дивовижна будова є візитною карткою міста, однак крім міської дзвіниці в Пізі є на що подивитися. Наприклад, відвідуючи Пізу, варто потрапити на Площу Чудес (Piazza dei Miracoli), що є домом для таких пам’яток як Пізанський собор (Duomo di Santa Maria Assunta) і баптистерій (Battisterio), а також монументальне кладовище (Camposanto Monumentale).
Переїзд в Рим.(УВАГА! Пересування по місту здійснюється громадським транспортом! Квиток оплачується додатково).
Ми потрапляємо в чудове місто, яке розкинулося на семи пагорбах, насичений духом античності і колишньої величі Священної Римської Імперії.
Вирушаємо на оглядову екскурсію «Рим – місто імператорів», під час якої Ви побачите Капітолійський музей, де знаходиться знаменитий пам’ятник вовчиці, яка годує засновників Рима – Рема і Ромула; величний Пантеон – храм язичницьким богам, побудований в ІІ ст. н.е., який непорушно стоїть на площі делла Ротонда; відомий на весь світ Римський Колізей, на арені якого майже 2000 років тому велися гладіаторські бої; Римський форум – найважливіший форум стародавнього Риму, який відображають всю античну красу міста … Вам відкриється історія славного Риму, легенди і таємниці, що зберігаються в стінах храмів, монументах та старовинних будівля …
Поселення в готель.
Ночівля.

4 день

Сніданок. Звільнення номерів.
Вільний час в Римі… Він величний, прекрасний…
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:

“Подорож до Ватикану” (дор. 30 €, діти до 11,99 р. – 25 € ~ 3,5 год .; + вхідний квиток оплачується додатково). Наш шлях веде нас у найменшу країну в світі, але кожне слово її правителів відгукується в душах мільйонів християн. Зручно вмостившись на правому березі Тібру, Ватикан повністю незалежний від Італії, у нього своя залізниця, своє телебачення, газета, закони, правила і поліція. Ватикан оголошений ЮНЕСКО пам’ятником світової культурної спадщини. Ми відвідаємо Собор Святого Петра, велич і краса якого не мають собі рівних. Відвідаємо і Музей Ватикану який представляє собою цілий комплекс, з безліччю залів і кімнат. Тут ми побачимо творіння античних скульпторів, геніїв Відродження і сучасних художників. Але перлиною цієї скарбниці світового мистецтва по праву вважається Сикстинська капела.
“Рим за Тибром” (дор. 20; діти до 11,99 років – 15 €; ~ 2 год.). Прогулянка по району Рима Трастевере, який зберіг свій первозданний вигляд і самобутність, в той час, коли інша частина міста зазнала змін в 19 столітті. У цьому районі можна побачити життя справжнього Риму, відчути національний колорит Італії: переплетення вулиць і будинків – звичайних і аристократичних, вікна і цілі стіни будинків, покриті плющем і повоєм, розвішана через вулиці сохне білизна, вуличні продавці, художники і апетитний запах свіжоспеченої піци – все це Трастевере! Зв’язують центральну частину Риму з Трастевере маленький острів Тіберіна і два найдавніших моста: міст Фабриція, побудований в 62 р. до н.е. і залишився до наших днів майже в колишньому вигляді і міст Цестія (46 р. до н.е.).
«Стародавній Рим» (18 € + вх. квиток оплачується додатково) – ця прогулянка для тих, хто хоче поринути в атмосферу Стародавнього Риму, зрозуміти як проходили і чим були наповнені дні його жителів, яким був їх побут, відчути атмосферу, яка панувала на його вулицях. Ви побуваєте в знаменитому Колізеї – архітектурному шедеврі, символі італійської столиці, збудованому в 80 році н.е. спеціально для проведення кривавих уявлень; в Римському форумі – Форум Цезаря – перший з імператорських форумів Риму і на горбі Палатин. Палатинский пагорб має величезне значення для історії Стародавнього Риму. За переказами саме на палатинському пагорбі і виникла могутня імперія.
«Три великі базиліки Риму» (дор. 20 €, діти до 11,99 років 15 € + вх.квитки оплачуються додатково) – ця екскурсія дуже приємна і пізнавальна. Ви познайомитеся зі знаменитими церквами і базиліками Риму.
Нічний переїзд до Венеції.

5 день

Ось вона .. Мрія моя .. Венеція ..
Відправлення на кораблику до Венеції + в’їзд в туристичну зону (24 € в дві сторони).
Екскурсія оглядова по Венеції (дор.15 €, діти до 11,99 років 10 €)
… Ось вона, казкова Венеція, велична і зваблива, як дорогоцінна чаша в безодні вод … Колись була одним з найвпливовіших міст в Європі і називалася «королевою Адріатики». 118 островів, 160 каналів, 400 мостів … Краще за все гуляти по Венеції пішки, переходячи через мости. Непотопаючий і ультра відоме місто-музей, Венеція тепер живе і дихає для туристів, режисерів, художників … Венеція – казкове місто на воді, де замість вулиць – канали, а замість звичних мешканців мегаполісу автомобілів і мотоциклів – вапаретто і гондоли. Венеція – дивне і незрозуміле місто в світі …

У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
Романтичну прогулянку на гондолі (дор. 25 €, діти до 11.99 років 20 €). Щоб отримати справжнє задоволення від перебування в Венеції, радимо прогулятися по місту на гондолі. Цей традиційний човен має дуже давню історію, але до сих пір користується шаленою популярністю. Саме з гондол відкриваються кращі види на пам’ятки Венеції і «місто-на-воді» розкривається повністю.
Острови лагуни – різнобарвна Венеція! (дор. 38 €, діти до 11,99 років 18 €; проїзд на катері + екскурсія з гідом).
Мурано
– відомий у всьому світі за виробництвом художніх виробів з кольорового скла. Відвідаємо майстерню де досвідчений склодув (безкоштовно) прямо на ваших очах як за помахом чарівної палички, перетворить шматок розтопленого скла в прекрасний предмет. Це дійство, захопить і здивує не тільки дітей, а й дорослих. Самому сміливому, надасться можливість показати особисту здатність «склодува», зробити якийсь предмет. Емоції і неповторні враження забезпечені! Після демонстрації ви зможете відвідати (безкоштовно) музей скла, а також виставкові зали відомих майстрів-склодувів і походити по численних магазинах в пошуках неповторного сувеніра. Мурано подарує Вам незабутні спогади і ексклюзивні подарунки.
Бурано – знаменитий з давніх часів своїми прекрасними мереживами, а також яскраво оздобленими будиночками. Яскравість фарб просто приголомшує, своєю контрастністю, але будиночки пофарбовані не просто так, на цей рахунок є кілька пояснень. Вам вже цікаво? Тоді ми будемо раді Вам про це розповісти. У деяких магазинах можна побачити, як старі досвідчені майстрині роблять найтонші мережива, ця робота вимагає величезного терпіння і майстерності. Спробуйте знамените місцеве печиво «Buranello”, а в їх ресторанах свіжо виловлену рибу. Тут ви будете здивовані не тільки яскравими квітами будинків ну і тим, що по маленьких вузьких каналах пливуть не тільки приватні рибальські човники, а також лебеді та дикі качки.
Екскурсія по Гранд-Каналу – головній вулиці Венеції (30 €). Венеція – місто незвичайне. Незвичайна і головна венеціанська вулиця. Йдеться, зрозуміло, про Гранд-канал (Canal Grande – Великий канал), який, строго кажучи, не є ні вулицею в традиційному розумінні, ні каналом, будучи природною протокою, а не витвором рук людських. Так чи інакше, Гранд-канал – це, дійсно, головна «вулиця» Венеції, найважливіша транспортна артерія, осередок розкішних палаців і найкрасивіших церков, обов’язковий пункт у списку must see будь-якого путівника. Приїжджаючи до Венеції, неодмінно варто приділити час прогулянці по Великому каналу.
Відвідування з гідом Палацу Дожів (18 € + вхідний квиток). Жива легенда і візитна картка Венеції – Палац Дожів, нестаріючий символ минулої величі і влади Венеціанської республіки. Саме Палац Дожів – резиденція правителів Венеції, місце засідання Великої ради, Сенату і Верховного суду – століттями зустрічав всіх гостей, що прибувають з моря.
Переїзд в транзитний готель на території Угорщини.
Ночівля.

6 день

Сніданок. Звільнення номерів.
У вільний час пропонуємо факультативні екскурсії на вибір:
“Гора Геллерт” (7€). З гори, висотою понад 230 м, мандрівникам вдасться помилуватися Будапештом, Дунаєм, островом Маргіт. Гора цікава цитаделлю (раніше виконувала роль пункту спостереження, а сьогодні – зони відпочинку з пивним баром і рестораном), а також купальнею, що знаходиться у її підніжжя. Варто зазначити, що територія гори – своєрідний парк, відповідний для прогулянок і активних ігор та найкраще місце для фотографій на фоні Будапешту!
Пропонуємо насолодитися і отримати релакс в Термальних купальнях Saliris Resort – Spa& Conference Hotel – Egerszalók (трансфер + вх. квиток 20€, 3 години). 
Чисте повітря, гарний ландшафт, сосновий ліс і великий комплекс з лікувальною водою. Егерсалок – це невелике курортне селище в 140 км від Будапешта. Сам комплекс був побудований в 2007 році на базі гарячого джерела, що б’є на поверхню з глибини 410 м. Температура води + 68°С. Стікаючи вниз, вона створила соляні пагорби через що термальні купальні Егерссалока називають «Угорським Памуккале». Біля підніжжя соляних схилів розташовані 17 критих і відкритих басейнів, джакузі, водні гірки, ванна з перлами і басейни для дітей.

Відвідування винних підвалів у Долині красунь з дегустацією вин і смачного гуляшу (15€). Єгер є одним з центрів угорського виноробства. Саме тут знаходиться один з найпопулярніших, серед українських туристів, об’єктів – Долина красунь (саме тут роблять, усім відоме червоне вино Egri bikavér, тобто «Егерська бича кров». Спробувати це вино, а також багато інших, можна в невеликих винних погребах , господар  пригостить декількома чарками вина різних сортів, і звичайно, угорськими національними стравами. Крім Egri bikavér тут популярні білий мускат «Оттонель», популярне сухе вино «Дівчина з Егеру», вельми оригінальний червоний «Цвайнгер» і дуже смачне і запашне десертне вино під назвою «Мелора». Крім того, тут можна спробувати так зване «солодке льодове вино Каберне-Совіньйон». Також Ви зможете взяти участь в конкурсах і виграти чудові призи…
Нічне прибуття до Львова.

До вартості входить:
• Проїзд автобусом єврокласу
• Супровід керівником групи
• Проживання по маршруту: готель 3 *
• Харчування - сніданки
• Екскурсії по програмі
• Страхування
Додаткова інформація та послуги:
• Вхідні квитки в екскурсійні об'єкти
• Додаткові факультативні екскурсії за програмою
• Навушники для оглядових екскурсій - 5 € / оренда (Флоренція, Рим)
• City tax - 7 € (в Італії)
• Проїзд в громадському транспорті
• Особисті витрати (обіди)
• Оплата за візу

Акційна вартість діє тілько при замовленні екскурсії: «Подорож у Ватикан» (30€/25€)