Марокко: від пустелі до океану

Вартість:
від 890 €
Тривалість:
10 ноч/11 днів
Дати туру:
під запит
Активність туру:

Маршрут: Марокко

Опис:
У Марокко є здається все, що може хотіти мандрівник та шукач пригод. І пустеля, і гори, і океан, і неймовірно колоритні міста та села. Ми побачимо усе за ці півтора тижня. Проїдемося країною із півночі на південь і відчуємо усю її. Будемо гуляти по найблакитнішому місті у світі – Шефшауен, екзотичному Фес, шаленому Марракеші. Заночуємо у бедуїнському шатрі серед найбільшої у світі пустелі Сахари і пройдемося вздовж океану. Без пригод там не обійтися!

За що ми любимо цей тур?
Заночуємо посеред найбільшої в світі пустелі Сахари
Скупаємось в Атлантичному океані
Будемо бродити по медінах Фесу, Марракешу, Ес-Сувейри та Шефшауену
Подивимось стародавнє місто-фортецю Айт-Бен-Хадду

Програма туру:

1 день

Наші пригоди розпочнуться у Фесі  − одному з найстаріших і найавтентичніших міст Марокко.

2 день

Увесь день проведемо в Фесі. Будемо блукати по стародавній медіні міста, яка є найбільшою в Марокко, спробуємо знайти чани, в яких дотепер фарбують шкіри. За бажанням, можна відвідати хамам − тутешні лазні. Місто настільки колоритне, що буде відчуття, ніби потрапив на кілька століть назад.

3 день

Зранку виїжджаємо у найблакитніше місто у світі − Шефшауен. У Шефшауені усі будинки мають синій відтінок і він поправу вважається найінстаграмнішим місто Марокко. Увесь день знайомимось з місцевою кухнею, смакуємо апельсивнові фреші і класичні мароканські м’ятні чаї. Блакитне місто розташоване посеред гір. Вечором повертаємось у Фес.

4 день

Зранечка виїжджаємо з Фесу в сторону пустелі Сахари. Шлях далекий і мальовничий. Ми проїдемо через гори, потім повз кедрові ліси і стародавні укріплені селища. Пейзажі Марокко настільки неймовірні, що важко повірити своїм очам.

Увечір доберемось до Сахари і ночуватимемо у традиційному бедуїнському шатрі, посеред пустелі. Обов’язкова фотосесія у пустелі на заході сонця.

5 день

Цілий день проведемо в Сахарі. Поїдемо в гості до бедуїнської сім’ї, яка дотепер веде традиційний спосіб життя посеред пустелі.

6 день

На світанку зустрінемо сонце на одній з піщаних дюн.

Перед обідом вирушаємо до Айт-Бен-Хадду, стародавнього міста-фортеці. По дорозі заїдемо в каньйон Тодра, де можна буде спробувати пролізти нескладну віа феррату − захищений скельний маршрут з сталевими тросами, сходинками під ноги і всіма іншими заходами безпеки. Буде весело!

До вечора доїжджаємо до Айт-Бен-Хадду. Ночуємо неподалік.

7 день

Ідемо на ранкову прогулянку по Айт-Бен-Хадду. Якщо у нас буде достатньо часу, ми також відвідаємо кіностудію Атлас, в якій знімались такі голівудські блокбастери як “Гладіатор”, “Астерікс і Обелікс”, “Царство Небесне”, “Лоуренс Аравійський” і багато інших.

До вечора добираємось до Ес-Сувейру − міста на узбережжі Атлантичного океану. Морепродукти, медіна, океан – релакс.

8 день

День океану! Будем плавати в Атлантиці, а за бажанням можна буде спробувати серфінг.

9 день

Після обіду повертаємось в Марракеш. Якщо пощастить, то по дорозі зобачимо кіз, які пасуться на деревах.

10 день

Наступний день повністю виділяємо на Марракеш, бо це місто заслоговує уваги. Пройдемося по колоритних базарах, відвідаємо стародавній медрес, зайдемо в сади Мажорель, щоб там посидіти в тіні екзотичних дерев.

11 день

Зранку докупляємо сувеніри і вилітаємо додому.

До вартості входить:
Проживання в традиційних мароканських ріадах та готелях
Проживання в берберських наметах посеред пустелі (2 ніч)
Поїздка в пустелю Сахару
Сніданки та вечері в пустелі
Усі переїзди по країні на спеціально зарезервованому транспорті
Трансфер в аеропорт
Послуги гіда
Додаткові послуги:
Харчування крім вказаних в програмі
Віза в Марокко (від 20€)
Страховка
Входи в музеї, нацпарки, хамами
Переліт в Марокко