Зимовий похід у Татрах

Вартість:
від 165 €
Тривалість:
2 ноч/3 дні
Дати туру:
під запит
Активність туру:

Маршрут: Словаччина

Опис:
Татри – чудове місце для тих, хто хотів спробувати себе зимовому поході. Бо це неймовірно красиві гори, які зовсім поруч біля України. Вони скелясті і стрімкі, але поміж скелями є прості піші маршрути. Ми вирушаємо у похід Малою Студеною долиною.

У цьому поході ми піднімемося на висоту 2015 метрів і дійдемо до високогірного притулку. У ньому тепло і комфортно, можна посидіти зі смачним обідом і навіть пивом. Це буде та мета, до якої хотітиметься іти!

Окрім походу наш ще чекають тепла затишна хата біля міста Попрад, термальні джерела і печери. За бажанням можна домовитися про сауну. А якщо пощастить швидко повернутися із походу – будуть ще й санки на 4-кілометровому спуску!

За що ми любимо цей тур?
Підйом, який доступний усім
2 ночі у комфортному гестхаусі біля міста Попрад
Теплий притулок із гарячим обідом на висоті 2015 метрів
Лише легкий наплічник у поході
Прогулянка по печері
Спуск на санках - довжина траси 4 км

Програма туру:

1 день

Вранці о 7.00 виїжджаємо зі Львова мікроавтобусом до Словаччини. Кордон перетнемо у Смільниці, де найменші черги – зазвичай 2 годинки і ми вже у шенгені. По дорозі буде обід в ресторанчику, а решта часу – знайомимося. Наш гід розповість про веселі історії про пригоди “ВЙО” та подбає про такий формат спілкування у дорозі, аби до походу ми були вже як одна велика дружня компанія.

У Словаччині заїдемо у термальні джерела. Це особлива атракція як для зими: термальні джерела знаходяться надворі. Спершу здається наче це екстрім, бо надворі морозець. Але насправді все облаштовано зручно і комфортно! Роздягалка знаходиться у теплому приміщенні, а басейни надворі із різною температурою – можна собі підібрати улюблений. Над нами можуть літати сніжинки, а ми будемо розслаблятися у теплій термальній воді. Це щось!

Далі – вечеря у ресторані та поселення у наших апартаментах біля гір. А далі – довгі вечірні посиденьки.

2 день

На другий день після сніданку почнемо наш похід. Майже увесь час буде плавний підйом, темп буде не високий, достатньо часу і пофотографувати. Будемо підніматися по Малій Студеній долині, яка досить популярна через свою красу.

Довкола вертикальні скелі, але ми підемо долиною. Перетнемо міст через гірську річку і замерзлий водоспад. Орієнтовно за 5 години підйому і – ми сидітимемо за столом у теплому гірському притулку Териго Хата, із гарячим супом і ще чимось смачненьким.

Спуск буде швидшим. Якщо не будемо затримуватися і вчасно спустимося – можна буде на останній ділянці маршруту взяти у прокат санки і з’їхати на 4-кілометровому спуску!

Після походу їдемо вечеряти у колоритний татранський ресторан.

3 день

Вранці залишаємо нашу хату і їдемо у Бєлянську печеру. У ній створені створені спеціальні сходи, тож не доведеться нікуди лізти – це буде прогулянка поміж сталагмітами і сталактитами. Довжина печери – більше 4 кілометрів, а перепад висот близько 160 метрів, тож за годинку-півтори справимося.

Опісля їдемо на обід і тоді напрямок – додому. До Львова повертаємося орієнтовно о 23.00.

До вартості входить:
Усі переїзди зі Львова у Татри і назад
Проживання в апартаментах біля міста Попрад
Супровід гіда
Додаткові послуги:
Страховка (300 грн)
Термальні джерела (9€)
Бєлянська печера (8€)
Харчування у містах та по дорозі (орієнтовно 30-35€)