Загадковий Іран – древні міста та унікальні святині

Вартість:
від 990 $
Тривалість:
14 ноч/15 днів
Дати туру:
під запит
Активність туру:
1/5

Маршрут: Тегеран - Кашан - Абяне - Ісфахан - Шираз - Язд - Тегеран

Опис:
Унікальна можливість побувати в старовинній Персії - одній з найдревніших світових цивілізацій, витоки якої датуються ІІІ тисячоліттям до нашої ери. Протягом двох тижнів ми відвідаємо Ісфахан з його мечетями та мостами, Шираз - “місто поетів і троянд”, “Мекку” зороастрійців - Язд і динамічну столицю країни - Тегеран. Родзинка подорожі - гірські селища зі Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, де мало що змінилося за останні кілька тисяч років, а також знаменитий Персеполіс - руїни столиці легендарного перського царя Дарія. Бонус - ми потрапимо сюди якраз в сезон збору урожаю троянд.

Програма туру:

1 день

Приліт в Тегеран рано вранці, переїзд автобусом в Кашан (приблизно 4 години в дорозі). Поселення в готелі в центрі. Кашан — древнє місто, що славиться своїм шовком і килимами, вважається одним з найкрасивіших стародавніх міст Ірану.

2 день

Ми прогуляємось старими кварталами, відвідаємо вражаючу мечеть Арха Бозорг і медресе, традиційні будинки місцевої знаті, і обов’язково побуваємо на справжньому східному базарі.

3 день

Вранці ми виїжджаємо автобусом у справжню іранську пустелю, де відвідуємо солоне озеро, піщані бархани і старий караван сарай (приблизно три години в дорозі). Далі їдемо в селище Абяне в горах (близько 2 годин в дорозі) і поселяємося в готелі. Абяне — це справжній Іран, яким він був тисячі років тому. Селище внесене до Списку Світової спадщини ЮНЕСКО. Ми прогуляємося вузькими звивистими вуличками, між будинками з червоної цегли і оглянемо древню архітектуру.

4 день

Переїзд в Ісфахан, стародавню столицю Персії, автобусом (близько 4 годин), розміщення в готелі. Ми побуваємо на площі Імама, яка оточена декількома старовинними мечетями і є однією з найбільших площ в світі. Прогуляємося перським парком Чехель Сотун, що був побудований шейхом Аббасом ІІ в XVII столітті. Родзинка парку — палац, назва якого перекладається як “Сорок колон” – 20 колон справжні, а ще 20 відображаються в озері.

5 день

Ми також побачимо вірменський собор і знамениті ісфаханські мости, зокрема, знаменитий Джоубі — 147 метровий міст XVII століття, а також зможемо побувати на імропровізованому концерті.

6 день

Вранішній переїзд в Шираз (автобусом близько 6 годин) — культурну столицю Ірану, перші згадки про який відносяться до ІІ тисячоліття до н.е. Поселення в готелі.

7 день

Вранці ми побуваємо в знаменитій Рожевій мечеті, де побачимо дивовижні мозаїки, мавзолей XIV століття з дзеркал Шах-Черах, і побуваємо на справжньому місці паломництва іранців — могилі знаменитого перського поета Хафіза.

8 день

Вранішній виїзд в Язд, одне з найдревніших міст Ірану, відоме з ІІІ тисячоліття до н.е. (6 годин в дорозі). Дорогою ми заїдемо в Персеполіс – “Місто персів”, церемоніальну столицю часів держави АхеменідівVI століття до н. е., побудовану перським царем Дарієм і знищену Александром Македонським. Побачимо також Пасаргади — руїни міста, що було столицею Персії ще до Персеполіса. Вечірнє прибуття в Язд, поселення в готелі.

9 день

Язд, передусім, відомий своїми старовинними районами, яким більше двох тисяч років, а також тим, що вважається центром однієї з найдревніших світових релігій — зороастризму. Ми відвідаємо місцевий зороастрійський храм і Вежі мовчання — місця зороастрійських поховань, побуваємо в Соборній мечеті XVI століття і прогуляємося колоритним місцевим базаром.

10 день

Вранішній виїзд автобусом в Тегеран (близько 8 годин в дорозі). Розміщення в готелі.

11 день

Ми відвідаємо виставку скарбів національного надбання Ірану — мабуть, найбільш приголомшливу колекцію сліпучих коштовностей, яку вам коли-небуть доводилось бачити, музей килимів, побуваємо в знаменитому палаці Голестан XVI століття, прогуляємося парком на горі Дарбанд і піднімемося на 435-метрову вежу Мілад, що вважається шостою за висотою вежею в світі.

12 день

Охочі також можуть побувати на католицькому кладовищі, де похований знаменитий київський архітектор Владислав Городецький.

13 день

Вірогідно, що ми також побуваємо на домашньому концерті в будинку місцевих музикантів.

14 день

Останній день ми проведемо в гірському селищі Афче, що в 40 кілометрах від Тегерану. Тут ми прогуляємося мальовничими горами, покатаємося на віслючках і подивимося на побут привітних місцевих жителів.

15 день

Виліт із Тегерану додому рано вранці.

До вартості входить:
• Проживання в простих готелях та гестхаусах по всьому маршруту
• Сніданки в готелях по всьому маршруту
• Всі переміщення, включно з автобусами, спеціально орендованим та всіма видами міського транспорту
• Супровід по всьому маршруту
Додаткові послуги:
• Переліт в Тегеран та з Тегерану
• Віза в Іран ($75-95)
• Харчування ($8-15 за людину на день)
• Вхідні квитки в музеї, парки та ін. ($150)
• Мобильный интернет 3G в Иране ($10)

Депозит цієї подорожі становить - $510
Розмір групи 15 людей
Мова спілкування - українська, російська, англійська

Громадяни майже всіх країн можуть отримати іранську візу після прильоту в аеропорт Тегеран. Віза видається на місяць, вартість її $75-95 (на розгляд іміграційної служби).